Силиконите покажуваат многу корисни карактеристики

Силиконите покажуваат многу корисни карактеристики, вклучувајќи: [1]
ниска топлинска спроводливост
низок хемиската реактивност
Ниска токсичност
Термичка стабилност (постојаност на својствата текот на еден широк температурен опсег од -100 до 250 ° C).
Способност да се одвратат вода и да се формира водоотпорно печати.
Не се држиме до многу подлоги, но се држи многу добро на другите, на пример, стакло.
Не поддржува микробиолошки раст.
Отпорност на кислород, озон, и ултравиолетови (УВ) светлина. Овој имот доведе до широка употреба на силикони во градежната индустрија (на пример, лакови, противпожарна заштита, застаклување печати) и автомобилската индустрија (надворешни гарнитури, надворешен трим).
Електрична изолација својства. Поради силикон можат да се формулираат да биде електрично insulative или проводен, тоа е погоден за широк спектар на електрични апликации.
Висока пропустливост гас: на собна температура (25 ° C), на пропустливост на силиконска гума за гасови како што се кислород е околу 400 пати [се бара извор] дека од бутил гума, со што силиконски корисна за медицински апликации во кои се зголеми е саканиот аерација. Спротивно на тоа, силиконски гуми не може да се користи кога се потребни херметички печати.
Силиконска може да се развива во гумени фолии, каде што има и други својства, како што се ФДА согласност. Ова се однесува на употреба на силиконски фолии за индустриите кои бараат хигиена, на пример, храна и пијалаци и фармацевтски.


Време на мислењето: Јуни-20-2018
WhatsApp Online Chat !