Silicones shfaqin karakteristika shumë të dobishme

Silicones shfaqin karakteristika shumë të dobishme, duke përfshirë: [1]
Low përçueshmëri termike
Low kimike reaktivitet
toksicitetit të ulët
stabiliteti termik (qëndrueshmërinë e pronave mbi një gamë të gjerë të temperaturës së -100 deri 250 ° C).
Aftësia për të sprapsin ujë dhe të formojnë vulat papërshkueshëm nga uji.
A nuk rrinë për shumë nënshtresa, por i përmbahet shumë mirë për të tjerët, p.sh. qelqi.
Nuk e mbështet rritjen mikrobiologjike.
Rezistenca ndaj oksigjen, ozon dhe ultravjollcë (UV) drites. Kjo pronë ka çuar në përdorimin e gjerë të silicones në industrinë e ndërtimit (p.sh. veshje, mbrojtjes nga zjarri, vula lustrim) dhe industrinë e automobilave (gaskets jashtme, trim i jashtëm).
Vetitë elektrike izoluese. Sepse silikoni mund të formulohet për të qenë elektrike insulative ose përçueshëm, ai është i përshtatshëm për një gamë të gjerë e aplikacioneve elektrike.
Pėrshkueshmėrisė lartë gaz: në temperaturën e dhomës (25 ° C), pėrshkueshmėrisė prej gome silikoni për gazrave të tilla si oksigjenit është rreth 400 herë [Redakto] se prej gome butyl, duke silikoni i dobishëm për aplikimet mjekësore, në të cilën të rritura ventilim është e dëshiruar. Në anën tjetër, kauçuku silikoni nuk mund të përdoret aty ku vula e gazit-ngushtë janë të nevojshme.
Silicone mund të zhvillohen në copë çarafësh gome, ku ajo ka veti të tjera, të tilla si në përputhje FDA. Kjo shtrihet përdor të copë çarafësh silikoni për industritë që kërkojnë higjienës, për shembull, ushqim dhe pije dhe farmaceutike.


Ora Post: Jun-20-2018
WhatsApp Online Chat !